بازدید از چغازنبیل در روزهای بارندگی ممنوع شد

مدیر پایگاه میراث‌ جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه از ممنوعیت بازدید در روزهای بارانی و تا ۲۴ ساعت پس از آن خبر داد.

به گزارش عروج، عاطفه رشنوئی اظهار داشت: مصالح غالب در چغازنبیل و هفت‌تپه، خشت و آجر است، در بارندگی‌های شدید، این مصالح که در دیوارها و کف‌پوش محوطه‌های چغازنبیل و هفت‌تپه قرار دارند، آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

وی افزود: در بارندگی‌های شدید و طولانی، آب به درون این مصالح نفوذ کرده و قدم گذاشتن بر آنها ممکن است اثرات دائمی تخریبی بر آجرفرش‌ها باقی بگذارد، از این‌رو هرگونه رفت‌و آمد در محوطه تا خشک شدن کامل مصالح، برای حفاظت از این آثار ممنوع است.

رشنوئی با اشاره به اینکه  اثر جهانی چغازنبیل و محوطه تاریخی هفت‌تپه در روزهای نوروز یکی از مقاصد اصلی گردشگری است و مسافران نوروزی از نقاط مختلف کشور راهی این ۲ محوطه می‌شوند، گفت: باتوجه به بارندگی‌های فصلی از گردشگران می‌خواهیم پیش از حرکت به سوی چغازنبیل و هفت‌تپه، به شرایط آب و هوایی توجه داشته باشند و تا خشک شدن کامل محوطه (که در صورت آفتابی بودن، ۲۴ ساعت به طول می‌انجامد) از سفر به این ۲ محوطه خودداری کنند.

وی افزود: گردشگران می‌توانند پیش از حرکت به سوی چغازنبیل و هفت‌تپه از صفحه پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه در اینستاگرام به نشانی @tchoghazanbilworldheritage و شماره‌ تماس ۰۶۱-۴۲۸۶۷۲۱۳ از وضعیت تعطیلی محوطه اطلاع حاصل کنند.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه بیان کرد: بازدید از موزه هفت‌تپه همه روزه و حتی در روزهای بارندگی برای عموم امکان‌پذیر است و علاقه‌مندان در صورتی که امکان بازدید از چغازنبیل و محوطه هفت‌تپه وجود نداشته باشد، می‌توانند از موزه هفت‌تپه دیدن کنند.

وی افزود: حفاظت از آثار باستانی بدون همراهی مردم و گردشگران، موضوعی ناقص است.

معبد زیگورات چغازنبیل به عنوان نخستین اثر باستانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت جهانی رسیده است؛ این اثر در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است